söndag, maj 07, 2006

Behåringsdebatt

En 69-årig dam från Borlänge meddelade Ring P1 att hon tack vare Internet upptäckt att munsex har blivit väldigt populärt i dagens samhälle. Via olika diskussionsforum och drar slutsatsen att det troligtvis är därför det har blivit så mycket vanligare att ungdomar rakar sina könsdelar, en fråga som Täppas spontant tidigare tog upp i Ring P1 och chockvågorna av detta varade långt under och efter trettondagen 2006.

Majlis Gustavsson i Karlstad hakade med dödssurfar-aktigt dödsförakt på vågen av kroppsbehåringsdebatt. Hennes forskning visade sig vara extrem, men trots sin extremforskning hade hon ändå lyckats dra väldigt klara och tydliga slutsatser.

Även fast och/eller tack vare att ”vi har kommit ganska långt i vårt land nu” så finns det alltså inget hemlighetsfullt och fint längre. Allt ska ligga blottat i det öppna. Ett symptom på detta är att man ser så mycket halvrakade män nuförtiden, och man kan med all säkerhet anta att karlarna ägnar all tid åt att raka sig ”där nere” istället.

Nej! säger Gustavsson, vi måste ”komma på ett högre plan och prata om lite andra saker istället”, även om det är oklart vad - det finns ju väldigt mycket fint att prata om. Då man inte kan prata om allt samtidigt, så menar Majlis att det är bäst att inte tala alls, vilket vi nog får tolka som någon slags extremvariant av Wittgensteins forskning kring kunskap.

Det är frustrerande att det ”antingen ska vara hit eller dit” i samhället, förr i tiden när man inte kunde prata om sexualitet alls menar Gustavsson att det var för extremt åt det andra hållet men att sexuallivet nu helt enkelt ”inte är roligt längre”. Det finns dock en möjlig lösning. Vad alla människor kan göra, för att få en tyngd i livet, är att ”ta fram sin gamla dammiga bibel och läsa och begrunda ordentligt.” Det finns mycket fint i bibeln nämligen.

3 kommentarer:

Henrik Persson sa...

ey, det här inlägget har trasig html som gör att min thunderbird skriker om att det inte är en valid feed, och det är ju lite trist.

peta bort o:p-taggen eller hur det nu stod.

Thomas F sa...

o:p-tag petad, feed verifierad!

Henrik Persson sa...

\o/